7 maj 2023
13:00

Bengtsfors IF

Referat: Orust FC Utv-lag - Bengtsfors IF

Under söndagen så mötte vi ett taggat Orust FC U på en svårspelad naturgräsmatta på Rimmåsvallen i Torp. Vi förskör att rulla boll under hela matchen och lyckas trots det svårspelade underlaget att få till ett bra och varierat anfallsspel. Vi börjar matchen aggressivt och tar efter en bollvinst på motståndarens planhalva där Ebba vinner boll som passar Joline som går förbi som motståndare och sätter bollen i nättaket 0-1, (7 min). Efter målet börjar Orust hitta in matchen med lite längre bollar och när den rutinerade Matilda Orraryd får bollen i straffområdet så vänder hon bort vår försvarare och sätter bollen säkert i mål 1-1, (15 min). Orust fortsätter att trycka på och vi får ingen ordning på spelet på detta underlag. När Orust får en hörna i den 24 minuten så bryter Meja den och tar mig sig bollen från eget målområde, dribblar förbi och når motstånderens målområde där hon spelar Lina som har löpt med i omställningen, Lina sätter bollen i mål 1-2, (25 min). Efter ledningsmålet tar vi sakta men säkert över matchbilden och resultatet står sig halvleken ut. Inför den andra halvleken justerar vi lite i vår uppställning för att få mera grepp om matchen. Vi har avsparken och Emilia tar ett avslut men målvakten räddar och Cornelia är påpassligt framme och sätter returen 1-3,( 46 min). Några mera mål blir det inte i matchen både vi och Orust har lägen men bollen vill inte in. Vi vinner rättvist och har nu ett kortare uppehåll från seriespel tills onsdagen den 24 maj då Tösse IF kommer till Långevi, matchen startar kl 19.00.